Waarom mensen mobiliteit elektrische scooters rijden – verrassende medische redenen

De populariteit van elektrische scootmobielen overtreft alle verwachtingen. Veel mensen gebruiken ze zelfs om niet-medische redenen, gewoon voor het gemak om te gaan winkelen, een film te kijken of hun vrienden te bezoeken. Dat is zelfs als ze helemaal geen moeite hebben met lopen. Maar wat zijn de verrassende medische redenen die mensen aanhalen voor hun gebruik van mobiliteitsscooters e-step? Hoewel de gebruikelijke redenen, zoals verwonding of verlies van een ledemaat, goed worden begrepen, zijn er verschillende verrassende medische redenen waarom mensen hun scootmobiel gebruiken. Ze omvatten botsporen, spinale stenose en een verscheidenheid aan ademhalingsproblemen. Laten we deze eens bekijken.

Bot sporen

Botsporen zijn uitlopers van het normale bot. Ondanks het geluid van het woord, zijn ze niet noodzakelijk stekelig. Ze zijn meestal glad. De oorzaken van botsporen zijn overmatig wrijven of druk uitoefenen op het bot. Als tegenmaatregel probeert het bot zichzelf te genezen en groeit het uit. Zo ontstaat de botuitloper. Botsporen worden vaak aangetroffen op plaatsen waar kraakbeen is versleten of aan de randen van botgewrichten. Botsporen veroorzaken meestal veel pijn bij het lopen of zelfs bij het staan, dus mensen die botsporen hebben ontwikkeld, gebruiken elektrische scootmobielen graag voor hun dagelijkse activiteiten, zelfs zo alledaags als wandelen in hun huis. Voor uitstapjes buitenshuis wordt een elektrische scootmobiel natuurlijk onmisbaar.

Wervelkanaalstenose

Spinale stenose is een vernauwing van de wervelkolom, hetzij in de nek of in de achterste delen van de wervelkolom. De vernauwing veroorzaakt druk op de ruggenmergzenuwen en als gevolg daarvan kunnen mobiliteitsbeperkingen zoals lopen of het bewegen van armen en benen optreden. Meestal treden gevoelloosheid, krampen en zwakte in de benen op, die geleidelijk meer uitgesproken worden. Op een gegeven moment wordt lopen steeds moeilijker en wordt een elektrische scootmobiel noodzakelijk.

Ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen zijn er in verschillende varianten. Ze kunnen een gevolg zijn van stenose of vernauwing van de ademhalingsbuizen, zoals bronchiale stenose, of vernauwing van een of beide bovenste ademhalingsbuizen. Ze kunnen een gevolg zijn van COPD, of chronische obstructieve longziekte, die het gevolg kan zijn van chronische bronchitis, of van emfyseem, of algehele verslechtering van de longen. Dit laatste is vaak een gevolg van overmatig roken. Soms komen chronische bronchitis en emfyseem tegelijkertijd voor. Hoe dan ook, een persoon met de diagnose COPD zal ademhalingsproblemen of moeite met ademhalen hebben. Dit vertraagt op zijn beurt hun stofwisselingsprocessen en maakt lopen of zelfs opstaan voor langere tijd moeilijk. Veel COPD-patiënten waarderen een elektrische scootmobiel simpelweg vanwege de mogelijkheid om in de comfortabele stoel te gaan zitten. Bovendien kost het wel wat energie om een elektrische scootmobiel te laten rijden, maar het kost veel minder energie dan lopen.

Dit zijn een paar verrassende, maar vrij veel voorkomende redenen waarom mensen elektrische scootmobielen gebruiken. Hoewel hun ziekte misschien niet al hun vermogen om weg te lopen wegneemt, kan het het moeilijk maken om langere afstanden te lopen of om gedurende lange tijd op te staan. De aanwezigheid van een comfortabele stoel die altijd voor je klaar staat op de elektrische scootmobiel is rustgevend. Bovendien kunt u met slechts een paar drukken op de knop verplaatsen en rijden naar plaatsen waar u heen moet. Als u iemand kent bij wie botuitlopers, spinale stenose of ademhalingsproblemen zijn vastgesteld, en u wilt hen helpen, kunt u misschien proberen hen kennis te laten maken met de voordelen van een elektrische scootmobiel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *