De elektrische fiets die met je mee kan vliegen

Het leven op twee wielen is ook spannend en snelheid kan erg verleidelijk zijn. Daarom waren de ingenieurs van PG Bikes van mening dat je geen krachtige motor nodig hebt om een snelheidsrecord te kunnen breken. Alles wat je nodig hebt is een stevig frame, twee wielen van koolstofvezel, een stuur, een elektromotor, een set pedalen en zestig dagen om de snelste elektrische fiets ter wereld te bouwen.

De snelste elektrische 5x ebikes ter wereld staat bekend als BlackTrail, een fiets van PG Bikes, die een kruissnelheid heeft van dertig tot vijftig kilometer per uur en een maximale snelheid kan halen van honderd kilometer per uur, wat ongelooflijk is als vergeleken met een gewone fiets die maar tweeëndertig kilometer per uur kan rijden. Deze elektrische fiets vervaardigd door PG Bikes beschikt over zeer geavanceerde systemen die de kinetische energie omzetten in elektriciteit en deze bronnen ook opslaan zodat de elektrische fiets ze kan gebruiken wanneer dat nodig is.

Gemaakt van koolstofvezel, aluminium, titanium en magnesium, weegt het BlackTrail-model minder dan twintig kilogram en heeft een set wielen die ook van koolstofvezel zijn gemaakt, die slechts één kilogram zeshonderd gram wegen.

En dit is nog niet alles! BlackTrail kan met zestig kilometer per uur rennen, maar als je je moedig en weerbaar genoeg voelt, kun je twee en een half uur doortrappen en kun je genoeg kracht sparen om tweehonderd kilometer af te leggen.

Hier zijn onvermijdelijk enkele hoogtepunten over de prijzen van een dergelijk voertuig. Gezien het feit dat voor alle technische innovaties wat geld nodig is, heeft PG Bikes besloten om slechts zeshonderdzevenenzestig van dergelijke fietsen uit te brengen, elk afzonderlijk genummerd. De uiteindelijke prijs die de Duitse fabrikant eist, loopt op tot zestigduizend euro, wat best een indrukwekkende prijs is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *